Mészi-Ingatlaniroda
Eladó - kiadó ingatlanok, ingatlankezelés, értékbecslés
Értékbecslés
Ingatlanvagyon értékelés: 

Árajánlatkérés: az árajánlat  adása, ha gyorsan kell telefonon történik. Lehet e-mailen is kérni, a megírja az ingatlan adatait, pontos feladatot, hogy mit kell elvégezni.
Árajánlatkérés esetén, telefonon azonnal, e-mailen a bekért adatok megküldése után adok árajánlatot. Árajánlat elfogadása után, megbízási szerződést kötünk. Ezután következik a helyszíni szemle.
A megbízási szerződésben minden fontos tudnivalót megtalál, fizetési feltételt, az értékbecslés elkészítésének idejét, átadását, és benne van az értékbecslés menete is.

A lakosság részére készített értékbecslések díját mindenkor átutalással kérem megfizetni, még az értékelési szakvélemény átvétele előtt. Az értékbecslés ideje függ az értékbecslés  fajtájától és az értékelendő ingatlan  típusától. Veszprémi ill. a Veszprémen kívüli  értékbecsléseknél a papíralapú példányokat postai úton küldjük meg.

Az értékbecslés menete szerint leegyeztetett iratokat a helyszíni szemléig e-mailen küldje meg az iroda részére.

Tulajdoni lap (30 napnál nem régebbi);
Térképmásolat (csak telkes ingatlanokhoz, 30 napnál nem régebbi);
Társasház alapító okirata (ha használati jog is tartozik az ingatlanhoz, vagy csak így azonosítható);
Méretezett alaprajz (műszaki alaprajz, pontos méretezéssel);
Jogerős építési engedély, tervdokumentáció (folyamatban lévő építés esetében);
Használatbavételi, fennmaradási engedély (ha a térképmásolat nem egyezik a valósággal);
Használati megállapodás (az ingatlan részek beazonosítására);
Költségvetés (építési hitel esetében);
Működési engedély (üzleti tevékenység esetén);
Telephely engedély (nem lakóingatlan esetén);
Bevételi adatok (jövedelemtermelő ingatlan, projekt ingatlan, termőföld esetében);
Bérleti szerződés (bérbeadással hasznosított ingatlannál);
Amennyiben valamely dokumentum hiányzik, irodánk külön díjazásért beszerzi (pl.: tulajdoni lap, térképmásolat), vagy pótolja (pl.: alaprajz).

Köszönjük az árajánlat kérését, jól választott…

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS MENETE: A MEGRENDELÉSTŐL AZ ÍRÁSOS JELENTÉS ÁTADÁSÁIG, AZ ALÁBBI 6. PONT SZERINT VÉGEZZÜK EL

Ezért kérlek, hogy előbb olvasd el az ingatlan értékbecslés szerinti érték megállapítás folyamatát és menetét, mert akkor látni fogod, hogy nem is bonyolult. Kérjél árajánlatot, hidd el, hogy egy ajánlatkéréssel még nem kötelezed el magad. Az értékbecslés készítésének menetét a vonatkozó rendelet szabályozza, de a Wikipedia oldalon is elolvashatod.

1. Megkeresés: 
Mely történhet, weboldalunkról a fenti online ajánlatkérés/megrendelés űrlap  kitöltésével, vagy e-mail levél  meszi.ingatlaniroda@gmail.com küldésével. De lehet az árajánlatkérés telefonon +36 30 3340833 
2. Telefonos információ bekérés: 
Az ingatlan alap adatainak tisztázása, után az első lépésként az értékbecslés céljának meghatározása következik, melyből már megállapítható, hogy hivatalos értékbecslésre, vagy csak egy magáncélú nyílt piaci érték megállapításra van szükség.
3. Árajánlat:
A kapott információk alapján, már telefonos árajánlatot, vagy e-mailes árajánlatot adunk és meghatározzuk a helyszíni szemle időpontját, az elkészítés határidejét, a fizetési feltételeket és a szükséges iratok listáját is.
Az értékelések elkészítését egyszerűbb esetben a helyszíni szemlétől és a bekért iratok átadásától számított akár két vagy három napon belül is elkészítjük. Normál esetben 3-5 munkanap az elkészítés ideje, mindig a munka nagyságától függően. 

4. Szerződés:
Az árajánlat elfogadása után, egy Megbízási szerződést kötünk. A megbízási szerződés már tartalmazni fog minden fontos adatot, tudnivalót (megbízási díjat, a vállalási határidőt, a díj megfizetésének módját, az értékelés átadását, és az egyéb feltételeket) 
5. Szakértői munka:
Megbízást követően, előre egyeztetett időpontban kerül sor a helyszíni szemle elvégzésére (a szemle előtt már bekérjük az értékbecslés, piaci érték megállapítás elkészítéséhez szükséges iratokat). Az ingatlan értékbecslő a helyszíni szemlén felméri az értékelendő ingatlan környezetét, az elhelyezkedését, az ingatlan állapotát és jogi helyzetét, ellenőrzi a méretét. 
Ezenkívül a tulajdoni lap alapján tisztázza a tulajdonosi viszonyokat, illetve a bejegyzett jogokat és kötelezettségeket is. Az ingatlan értékbecslő a helyszíni szemlén beazonosítja a rendelkezésre bocsátott okmányokat is, a hiányzó adatokat pótolja, vagy adat pótlást kér, és az eltéréseket regisztrálja.
Az értékbecslési eljárás során az értékbecslő meghatározza az érték fajtáját és a legmegfelelőbb értékelési eljárásokat. 
Az értékelést, az ingatlan piaci forgalmi ár, érték meghatározását szemrevételezéssel és a rendelkezésre bocsátott adatok, a dokumentumok és a kapott információk alapján készíti el az ingatlan értékbecslő.
6. Értékbecslés átadása: 
A magáncélú érték megállapítást e-mailen digitális pdf formátumban küldöm meg. Megkaphatod a nyomtatott, aláírt, írásos jelentést is, melyet ajánlott elsőbbségivel postázva küldök meg – postaköltség megfizetésével – vagy személyes átvétellel is. 

ÉRTÉKBECSLÉS VAGYONÉRTÉKELÉS SZAKÉRTÉS AJÁNLATKÉRÉS MEGRENDELÉS
Ha ingatlan értékbecslést akarsz megrendelni, és többet megtudni erről, akkor olvasd el az erről szóló oldalamat!

Ingatlan értékbecslése: Az ingatlan árát nem a hirdetésekből kell megállapítanod. Az ingatlan értékbecslést, az ingatlan árát, piaci forgalmi érték meghatározását egy pártatlan ingatlan értékbecslő készíti el.
Az értékbecslés során az ingatlan értékbecslő szakértő egy olyan értéket határoz meg valamely ingatlannak, eszköznek, értéktárgynak, mely megközelítőleg megegyezik a tisztességes piaci forgalmi árával, értékével.

Vagyontárgyaid közül az ingatlan jelenti a legnagyobb értékedet, ha nem vagy tisztában a piaci helyzettel, akkor az ingatlanod valós árának ismerete nélkül azt kockáztatod, hogy adásvételnél, jelentős anyagi kár érhet, nem beszélve az időveszteségedről.
Ingatlan értékbecslése: lakóingatlan, lakás, családi ház, és telek piaci forgalmi értékének meghatározása Veszprémben és Veszprém  megyében, akár soron kívül!
Ha kérdésed van, kérlek hívj a +36 30 334 0833-as telefonszámon!

AZ ÉRTÉKBECSLÉS FOLYAMATA:

HIVATALOS ÉRTÉKBECSLÉSRE AZ ALÁBBI ESETEKBEN LEHET SZÜKSÉGED:
Konkrét eladás, vagy vétel miatt (Már érdemes értékbecslést a szerződés megkötése előtt kérned. Nem egy akkora összeg, az ingatlan árához képest, hogy ne érje meg);
hitelfelvételedhez, illetve jelzáloghiteledhez (banki értékelésnél előbb a bankfiókhoz fordulj, mert általában minden banknak megvan a szerződött értékbecslője, és azt küldi ki. Ha a banknak nincs szerződött értékelője, akkor kérhetsz tőlünk is értékbecslést.);
vagyonjogi rendezésed, vagyoni jogvitáid miatt (egy értékbecsléssel érdemes megelőznöd, hogy ne tudjatok megegyezni);
tulajdonostársak tulajdonrészének értékesítésénél (A vagyonmegosztás fontos eleme a jó ár megállapítása, különben perbe keveredhetsz.);
házassági vagyonközösséged megszüntetése (Kérj értékbecslést, és nem keveredsz perbe.);
utólagos nézetkülönbségeid, vitáid, pereid megelőzésére;
ajándékozás esetében (Szükséged van értékbecslésre, nehogy az örököseid, pereskedjenek.);
hagyatéki, gyámügyi eljárás, örökség miatt;
céges ingatlanaid értékének mérleg szerinti módosításához.
Az értékbecsléseket az ingatlan nyílt piaci forgalmi ár, érték meghatározását, a szakmai normának megfelelően, az Európai Unióban elfogadott szabványok szerint, az Európai értékelési szabvány (EVS) módszertani elveit követve készíti el az értékbecslő, figyelembe véve a 25/1997 (FM) rendeletben rögzített módszertani elveket is. 

Az ingatlan értékbecslő helyszíni szemlén felméri az értékelendő ingatlanod környezetét, elhelyezkedését, az ingatlanod állapotát, nagyságát és jogi helyzetét. 

A tulajdoni lap alapján tisztázza a tulajdonosi viszonyokat, illetve a bejegyzett jogokat és kötelezettségeket. Helyszíni szemlén beazonosítja a rendelkezésre bocsátott okmányokat, a hiányzó adatokat pótolja, vagy hiánypótlást kér, eltéréseket regisztrálja. 

Az értékelést, az ingatlan nyílt piaci forgalmi ár, érték meghatározását szemrevételezéssel és a rendelkezésre bocsátott adatok, dokumentumok, információk alapján készíti el.
 
EGY IDŐBEN AZ INGATLANOD TÖBB KÜLÖNBÖZŐ ÉRTÉKKEL IS RENDELKEZHET:
piaci értékkel;
méltányos értékkel;
hitelbiztosítási értékkel;
biztosítási értékkel;
használati értékkel;
kényszereladási értékkel;
befektetési-, vagy tőkeértékkel;
értékcsökkentett pótlási költség;
könyv szerinti értékkel.

AZ INGATLAN ÉRTÉKBECSLŐ CÉLJA RENDSZERINT A PIACI  FORGALMI ÁR, ÉRTÉK MEGÁLLAPÍTÁSA

Az értékbecslő meghatározza a becsülni kívánt érték fajtáját, és a legmegfelelőbb értékbecslési eljárást;
a használható szükséges adatok típusát, illetve forrását felkutatja. Irodánk nagy mennyiségű saját gyűjtésű összehasonlító adatokkal rendelkezik, 2001 óta az lc.hu több mint 15000 db-os adatbázisára és statisztikájára (eladási, kínálati) is támaszkodhat;
a szükséges adatok összegyűjti, és igazolja. Az alkalmazott megközelítés figyelembevételével összegyűjti az eladásokból, bevételekből, költségekből és az összehasonlítandó ingatlanok építési költségeiből származó összehasonlító információkat;
vizsgálja a pillanatnyi használatot, a lehetséges használat ellenében, a piaci tendenciák és a jövedelmezőség figyelembevételével, megmondja az ingatlan pillanatnyi használatának megfelelőségét;
telek értékét meghatározza első lépésként;
majd az ingatlan értékét megállapítja. A kiválasztott értékbecslési módszerrel meghatározza az ingatlan piaci forgalmi árát, értékét. Bizonyos esetekben több módszert is alkalmaz, az eredményeket egyeztetve, esetleges kompenzációkat hajt végre az ingatan piaci forgalmi árának, értékénekmegállapításához;
végleges értékbecslést elkészíti, az értékelési bizonyítványt kiállítja;

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS MÓDSZEREI
Az értékbecslő az ingatlan piaci forgalmi ára, értéke meghatározását három általánosan elfogadott módszer szerint végzi el. 

Az értékelést minimum két módszerrel, lehetőség szerint azonban mindhárom módszerrel el kell végezni. Ezt követően értékek és eltérések elemzése alapján – az óvatosság elvét követve – kell az értékelési szakvéleményben a forgalmi értéket megállapítani.
 I. A piaci összehasonlító adatok elemzésén alapuló módszer
A piaci összehasonlító adatokon alapuló értékbecslés esetében az értékelést végző az ingatlanpiac folyamatainak a keresleti-kínálati viszonyok elemzéséből határozza meg az ingatlan értékét, a vizsgált ingatlanhoz hasonló ingatlanok kínálati árából, illetve a konkrét adásvételekből ismert adatokból képzett halmazt felhasználva. Az összehasonlítás alapjául a következő tényezők szolgálnak:
eladási/kínálati ár;
eladási időpont;
használati szempont;
környezeti szempont;
infrastruktúra;
műszaki állapot;
méret;
jogi, hatósági szabályozás;

II. A hozamszámításon alapuló, értékelési módszer
A hozamszámításon alapuló módszerrel meghatározott érték az ingatlan jövőbeli hasznainak és ezek megszerzése érdekében felmerülő költségeinek különbségéből származtatott érték.
Tehát az értékbecslő az ingatlan jövedelemtermelő képességét vizsgálja, azaz a bevételek és kiadások különbségét jelenértékre számszerűsíti, amely a befektetés értékét fejezi ki.
III. Költség alapú érték (nettó, pótlási érték) módszere
A nettó újraelőállítási költségen alapuló értékbecslés során a felépítmény nettó újraelőállítási költségének és az avulások miatti értékcsökkenésnek a különbsége, illetve a telek értékének hozzáadásával határozható meg az ingatlan teljes értéke.

Ezt a módszert inkább ellenőrzésképpen lehet alkalmazni, illetve minden olyan ingatlannál, amelyeknél azok természeténél, egyediségénél fogva (kórház, iskola, stb.) nem rendelkezünk összehasonlító adatokkal.

MÓDSZEREK KIVÁLASZTÁSA
Az ingatlan valós piaci forgalmi ára, értéke leginkább a piaci összehasonlító adatok elemzésén alapuló módszerrel határozható meg. 

A hozamszámításon alapuló értékbecslés módszerét a jövedelemtermelő képességgel rendelkező ingatlanok esetében alkalmazzuk. 

A nettó, pótlási költségelvű értékbecslést csak speciális esetekben, ha nem rendelkezünk megfelelő összehasonlítási adatokkal, leginkább ellenőrzésképpen alkalmazzuk.

Független értékbecslő, értékbecslés menete: nem jutalékért dolgozunk, nekünk fix  áraink vannak. Ez kizárja a részrehajlás lehetőségét. Csak a tényeket tudom elfogadni, csak azt az értékelést írom alá, mely számokkal alátámasztható.  Nekem semmilyen érdekem nem fűződik  ahhoz, hogy nem megfelelő, valótlan árat állapítsak meg. 

Gondolom felismerte az ingatlan értékbecslés fontosságát, és rájött, hogy jó helyen jár.

INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS ÁRA MAGÁNCÉLÚ INGATLAN ÉRTÉK MEGÁLLAPÍTÁSHOZ:
Telekingatlan értékbecslés ára: 18.000.-Ft-tól
Lakás értékbecslés ára: 21.000.-Ft - tól
Családi ház, nyaraló értékbecslés ára: 25.000.-Ft-tól
* Az ajánlatom lakásra, családi házra 100 nm-ig, telekre 1000 nm-ig érvényes.
Természetesen ennél nagyobb lakás, telek méret esetén, külön árajánlatot adok!
Kattints ide: Ha többet akarsz megtudni a magáncélú érték megállapításról!

 INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉS ÁRA HIVATALOS HELYRE:
Telek értékbecslés ára: 24.000.-Ft-tól
Lakás, üzlet értékbecslés ára: 25.000.-FT-tól
Családi ház, nyaraló értékbecslés ára: 29.000.-Ft-tól
Ipari és kereskedelmi ingatlan, termőföld értékbecslés ára: 50.000.-Ft-tól
* Az ajánlatom lakásra, családi házra 100 nm-ig, telekre 1000 nm-ig érvényes.
Természetesen ennél nagyobb lakás, telek méret esetén, külön árajánlatot adok!
Kattints ide: Ha többet akarsz megtudni a hivatalos értékbecslésről!

Én megoldást nyújtok problémádra, ha ingatlan adásvétel előtt állsz, vagy bármilyen más okból van szükséged értékbecslésre, kattints ide: Értékbecslés megrendelés, ajánlatkérés
Ha már van meglévő ajánlatod, és csak meg szeretnél bizonyosodni annak megfelelőségéről, írjad meg annak összegét, mi megvizsgáljuk, hogy tudunk-e jobb árat adni, hívjál a +36 30 334 0833-ös számon.

VÁLLALÁSI TERÜLETEK:
Veszprém közigazgatási határáig nincs kiszállási díj. Az ország bármely területén vállalunk értékbecslést, viszont ebben az esetben, utazási költséget számolunk fel (100 Ft/km).

VÁLLALÁSI HATÁRIDŐ:
A helyszíni szemlétől, illetve a hiányzó iratok pótlásától számított 5-10 munkanap. Soron kívüli, extra sürgős szolgáltatásunk igénybevétele esetén, a legrövidebb idő alatt kapcsolatba lépünk veled, a helyszíni szemlét, illetve a hiányzó iratok pótlását követően 2-3 munkanap alatt elvégezzük az értékbecslést + 10.000.-Ft felárért.

SZÜKSÉGES IRATOK LISTÁJA
Ahhoz, hogy egy vagyontárgy (ingatlan, eszköz) értékbecslését elvégezzük, az alábbi iratokra van szükségünk:
Kérjük, hogy az értékbecsléshez szükséges, leegyeztetett iratokat a helyszíni szemle előtt küldje meg az irodának.
Amennyiben valamely dokumentum hiányzik, irodánk külön díjazásért beszerzi (pl.: tulajdoni lap, térképmásolat), vagy pótolja (pl.: alaprajz).
Tulajdoni lap,
Térképmásolat,
Társas házi Alapító Okirat,
Használati megállapodás,
Méretezett alaprajz,
Használatba vételi engedély,
Költségvetés (építési hitel esetén),
Jogerős építési engedély (építési hitel esetén),
Működési engedély (nem lakóingatlan esetén),
Telephely engedély (nem lakóingatlan esetén),
Bérleti szerződés (amennyiben az ingatlan bérbeadással hasznosított),
Bevételi adatok (jövedelemtermelő ingatlan esetén).
1Címkék: értékbecslés megrendelés, értékbecslés ajánlatkérés értékbecslés menete. Ajánlatkérésére gyorsan válaszolunk. Megrendelését az Európai értékelési szabvány (EVS) iránymutatása és a 25/1997 (FM) rendelet előírása szerint készítjük el.%12
Év tapasztalat
300+
ingatlanbecslés
1000+
Eladott ingatlan
Szolgáltatásaim
Eladó-kiadó ingatlanok
Eladó-kiadó ingatlanok
Ingatlankezelés
Ingatlankezelés
Értékbecslés
Értékbecslés
Minden jog fenntartva - 2021 - meszi-ingatlaniroda.hu 

honlapkészítés: expressz-weboldalkeszites.hu